Pusselbitens Utbildningscenter har i samarbete med Autism‐ & Aspergerföreningen Skåne nöjet att presentera kvällsföreläsning och kunskapsutveckling med Lotta Lagerholm inom ämnet:

7 sinnen- sinnenas betydelse för personer med NPF


Våra sinnen är av stor betydelse för hur vi tolkar och upplever omvärlden. Personer med sinnesavvikelser kan uppleva en försvårad och energi-krävande vardag. 7 sinnen är en föreläsning för at ge en förståelse samt strategier för sinnesavvikelser som är vanligt hos personer med autism samt andra Neuropsykologiska funktionshinder.

Lotta Lagerholm är föreningskonsulent på Autism och Aspergerföreningen Skåne och håller föredrag om sinnen och autism till bl a förskolor, skolor och assistansbolag. Hon har en son med svår autism och delar med sig av sina personliga erfarenheter. Lotta har erfarenhet av hur man arbetar med sinnena i USA och gått kurser i USA och Irland.

Föreläsningen vänder sig till skolpersonal, boendepersonal, personal inom socialförvaltning/LSS, personliga assistenter, vårdpersonal, föräldrar samt andra som önskar att få en större förståelse för sinnenas betydelse för personer med NPF. 

Anmälan till föreläsningarna är bindande, men platsen är inte personlig utan kan överlåtas till annan person.

I priset ingår även kaffe/te med Kaffebröd under paus

För de yrkesverksamma kan intyg på genomgången föreläsning utfärdas om det så önskas. 

 

Frågor om föreläsningen kan skickas till:

Rubrik Datum & Tid Ort & Plats Biljetter  
7 sinnen - sinnenas betydelse för personer med NPF
Pusselbitens Utbildningscenter
2017-09-20
18:00 - 21:00
Lund
Sal 1 i Blocket, Skånes Universitetssjukhus
Platser kvar
400kr exkl moms
För bokning besök vår hemsida på www.biljettplatsen.se

SIGNBUD.COM
SKAPA ETT EGET KONTO
Skapa ett konto på biljettplatsen. Du får en överblick över dina bokningar och kan skriva ut din biljett.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Föredrag i fokus
7 sinnen - sinnenas betydelse för personer med NPF
7 sinnen är en föreläsning för att ge en förståelse samt strategier för sinnesavvikelser som är vanligt hos personer med autism samt andra Neuropsykologiska funktionshinder.

Den oväntade resan-En förälders skildring av livet med autism
Under denna föreläsning får vi en hoppfull berättelse om familjens resa och kamp för ett fungerande och rikt liv från det att sonen Max som 3-åring fått diagnosen autism.

Grundkurs Autism
Föreläsningen vänder sig till skolpersonal, boendepersonal, personal inom socialförvaltning/LSS, personliga assistenter, vårdpersonal, föräldrar samt andra som önskar att lära sig förståelse samt konkreta metoder för att bemöta och arbeta med personer med autism.

Hur ska man hantera utmanande beteenden med lågaffektivt bemötande
En heldagsutbildning om att förstå och bemöta människor med utmanande beteenden och hur vi genom lågaffektivt bemötande kan minska eller undvika konflikter och utbrott. Olika tekniker lärs ut för att vi ska kunna agera på ett respektfullt sätt när situationer med utmanande beteenden uppstår.